Příběh, který mi napsal sám Život

Příběh, který mi napsal sám Život

Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh, který mi napsal sám Život. Když si pospojuji střípky minulosti, vše do sebe zapadá – to hezké mi dávalo naději a to, co se mi až zas tolik nelíbilo, mě vlastně ochraňovalo.

Krásná cesta se mi ukazovala již v dětství – tam vznikly základy lásky k bylinám, květinám, lesům, přírodě i zvířatům. Pamatuji si, že velmi často jsme chodili do lesa, na louku sbírat fialky, do lesa pro podléšky nebo konvalinky, na jahody i borůvky. Více než bych trhala, jsem ke květinám čichala a dotýkala se jich. Objevovala jsem jejich skryté tajemství – květy hluchavky náramně sladce chutnají, šťávou z třezalky bylo možno pomalovat si ruce, okvětní lístky slézu sloužily jako nádherné nehty a jeho plody „chlebíčky“ báječně chutnaly. Tolik jsem se těšila na pole s rozkvetlým vlčím mákem – chodila jsem si vyrábět makové panenky a před sklizní otrhávat makovice.

V zimě jsem se těšila na rampouchy, které visely na našem skleníku – dávala jsem jim přednost před večeří. Za mého dětství snad každé dítě s chutí lízalo rampouchy a ochutnávalo sněhové vločky.

Jak čas ubíhal, vyměnila jsem ledové rampouchy za cigarety a místo sněhových vloček se mi v ústech rozpouštěla opojná vodka. Nastal čas pubertálního venkovského děvčete, které objevilo kouzlo diskoték a „divoké jízdy“ Životem. Na podstatu svého bytí jsem na nějaký čas zapomněla. S ukončením vysoké školy jsem se stala „dospělou“, bezstarostný Život skončil a bylo nutno najít si zaměstnání. I to se poštěstilo, leč moji Duši nenaplnilo …

Píše se rok 2009 a do našeho Života vstoupil Tobíček, díky němuž jsem se rozpomněla na to, kdo jsem a jaká je moje podstata. Byl to právě můj syn, který mi do Života přivedl nádhernou bytost s čistými úmysly a otevřeným srdcem.

Teorie se proměnila v prožívání … Naučená látka o bylinách, aromaterapii, krystalech, či psychosomatice začala ožívat. Byliny a potažmo celá příroda mi otevřela dveře a vpustila mě do svého světa. Vcházím do něho tichounce, s pokorou a po malých krůčcích, neboť se stále učím. Také někteří lidé mi otevřeli svá srdce, snažím se jim naslouchat a pomáhat navracet zdraví. Jejich životní příběhy nebývají často radostné, ale životní síla většiny z nich se stále, byť jen tenounce, drží nitky dětství.

Od jara do podzimu běháme po lukách a lesích – sbíráme bylinky, květy, čistíme les i studánky. Věnuji se zahrádce a učím se od ní, naslouchám stromům, nechám se unášet větrem a miluji tanec v dešti. Lehnu si do sítě mezi stromy a poslouchám zpěv ptactva, kterému se snažím porozumět. Přiblížení k sobě samé a sounáležitost s okolním světem proměňují myšlenky v činy a uskutečnění. Z jídelníčku mizí maso, živočišné výrobky od zvířat s nedůstojným chovem, káva mi otevřela dveře do bylinné čajovny, kufr kosmetiky proměněn v rostlinný olej a řasenku, domácí chemické čističe nahradila univerzální jedlá soda, léky nahrazuje spánek a zázraky z přírody.

Ve volném čase kreslím Mandaly, jejichž podoba je obrazem člověka, pro které Mandalu kreslím. Míchám živé parfémy, které mají za úkol harmonizovat tělo i duši. Láska ke krystalům mi přinesla nové obzory – sestavovat náramky pro konkrétní účel. A s láskou se věnuji svému obchůdku, který je mým milovaným zaměstnáním. A už dostávám „stopku“, leč se z příběhu Života stává reklama.

Na začátku však zněla otázka „kdo jsem“ … Ráda bych její přímou odpověď nechala otevřenou … Vím, že jsem Šárka, multidimenzionální bytost kráčející po Zemi, plnící poslání a radující se ze Života … Jak bude odpověď pokračovat napíše sám Život.

Autor: Ing. Šárka Jalčová, www.tvorivy-svet.cz

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Ing. Šárka Jalčová 4 Články
Jsem tím, kým chci být… A stejně tak, jak je rozmanitý Život, je rozmanitá i moje bytost. Věřím tomu, že každá mince má tři strany, a právě ta třetí strana je mi přirozená. Třetí strana mince je hranou, která se kutálí po povrchu, je vše obsahující – zahrnuje rub i líc. Jsem Tvůrcem svého Života, vím, kdo jsem i kam jdu. Mým největším učitelem se stal můj syn, který ve mně probudil dávno zapomenuté. Věřím, že Poznání, které se mi v Životě dostalo, je právě díky němu. Do mého Života začal proudit Život – Příroda mi otevřela tajná dvířka, kterými jsem s pokorou a vděčností prošla. Zaměstnání je mým smyslem Života – milovaný e-shop s přírodními produkty je mojí srdeční záležitostí, bylinky míchám pro léčení těla i mysli, obrazy Mandal kreslím dle životní cesty klientů, krystaly a polodrahokamy jsou mými pomocníky k otevírání lidských srdcí a rozpomenutí Duše, k navrácení fyzického i emočního zdraví naslouchám a informace předávám, aromaterapií očišťuji prostor, tělo i mysl. Pro někoho mohu být matkou, ženou, dcerou, sestrou, milenkou, …pro jiného průvodkyní Životem, bylinářkou, ladičem těla i Duše, kreslířkou i podnikatelkou… Nechť pro každého jsem tím, kým být mám. www.tvorivy-svet.cz

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář