Život v horoskopu

Život v horoskopu

Při pohledu na horoskop mě občas napadá rčení „nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“. Horoskop okamžiku narození, který zrcadlí postavení planet na obloze je jedinečný a neopakovatelný. Pak už život plyne jako řeka. Zpočátku je to takový malý potůček, do kterého se za deště sbíhají jiné potůčky, posilují ho, aby měl větší sílu vytvořit svoje řečiště, nebo se naopak vlije do jiného silnějšího a splyne s ním v jednu řeku.

Je to jako s našimi životy. Přijdeme na svět a jsme jedinečná bytost, která má svoji „mapu života“ uloženou ve svém nastavení. Má tak základní směr a orientaci, kam se chce v životě ubírat. Postupně pod vlivem tranzitů planet na nás působí různé vlivy, které s námi rezonují a mi aniž tušíme, že to je ta naše cesta, na ně nějakým způsobem reagujeme. Buď si razíme cestu sami, je trochu klikatá a každý otřes nás trochu vychýlí z cesty. V těchto chvílích musíme zpomalit, abychom to ustáli a vybrali zatáčku. Ta nám ale svojí odstředivou silou kupodivu dodá energii.  Stačí proplout pár zatáček a už zase vesele bubláme vstříc novým zkušenostem. Někdo se však narodí s tím, že jeho mapa života je jiná. Má v plánu jít cestou společně s ostatními, nemá třeba takovou sílu, aby si razil cestu. Tak se spojí s druhým, aby byl silnější a jak se říká „společně to dál dotáhneme“. Ideální je, když si zvolí někoho, kdo mu dá prostor a „nepřeválcuje“ ho. Jinak splyne s  řekou a jeho život plyne jako v regulovaném korytu. Někdy však přijde povodeň a řeka se rozvodní. Změní se krajina a říčka si najde zase svoje původní koryto. Zprvu je slabá, ale postupně utvoří zase meandry a bublá vstříc novým příležitostem. Berme proto život jako řeku a každou zatáčku vítejme, protože nám dodává sílu a energii jít svoji vlastní cestou.

Horoskop narození
Po tisíciletí astrologové sledovali pravidelný pohyb planet na obloze, jejich vzájemné postavení, z toho plynoucí určité jevy, které se projevily na zemi a potažmo ovlivnily určité události. Horoskop narození graficky zachycuje toto postavení planetárních těles na obloze pro určitý čas a konkrétní místo na zemi v okamžiku narození. Proto je možné z horoskopu určit, jaké vlivy a v jaké oblasti působily na člověka v okamžiku narození. Zobrazuje se zde základní energetické nastavení, dispozice fyzické, psychické a zdravotní. Dále zde vidíme to, jestli je člověk orientovaný jako extrovert nebo introvert, způsob jakým projevuje svoji vůli (dominantní, podřízený, vytrvalý, přizpůsobivý, vyrovnaný…). V jaké oblasti má snahu se profilovat (partnerství, samostatná osoba, pracovní oblast, péče o druhé…). Vidíme i vlohy k určitým dovednostem (zručnost, sportovní nadání, hudební nadání, intelektuální schopnosti – například nadání na jazyky, matematiku, literaturu, umění, atd.). Mou oblíbenou oblastí jsou „Dětské horoskopy“, protože rodiče s jejich pomocí mohou vědoměji přistupovat k životu svého dítěte, snažit se rozvíjet jeho talenty a pochopit příčiny jeho chování.

Autor: Jana Vavřínová, www.astrologie-poradenstvi.cz

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Články uveřejňované v magazínu Kulatý svět pocházejí ze dvou zdrojů: Články vlastní, redakční, autorské, které píší redaktoři nebo naši partneři pro magazín Kulatý svět. Texty jsou duševním vlastnictvím každého autora, proto je volně publikují kdekoliv dle jejich uvážení. Tyto články jsou označeny tagem Originální článek. Tvůrci článků mohou mít uvedenou svoji charakteristiku v odkazu Autoři. Články převzaté z webových stránek, sociálních sítí apod. Vždy uvádíme autora a zdroj textu.

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář