Atopický ekzém u dětí

Atopický ekzém u dětí

Následující slova vycházejí z mého nitra, z mých zkušeností a následné nápravy fyzického těla dětí a emočního těla jejich maminek. Nechť jsou následující řádky přínosem, novým pohledem, zkušeností, inspirací či pohádkou.

Pokožka těla je vnějším odrazem toho, co se děje uvnitř nás. Každá porucha vnitřních orgánů se promítne do kůže a na kůži se zobrazí. S tímto výrokem budou zřejmě mnozí z vás souhlasit, ovšem také se ptát, jak je možné, že atopickým ekzémem trpí nevinné děti. A tato otázka v nás vzbuzuje určité pochybnosti, lítost, nespravedlnost, a především neustálé hledání účinné léčby.

Dnes se na atopický ekzém podíváme s nadhledem, z jiného úhlu pohledu, porozuměním a možným pochopením.

Hledání příčiny

Příčinu jakékoliv nemoci každý z nás spatřuje v něčem jiném, nebo v ničem. Školní medicína přiznává, že příčinu atopického ekzému nezná, případně se odvolává na genetické zatížení. Duchovní princip hovoří o „reparátu“ minulých životů s následným splacením. Pro mě nejsou tyto výklady dostačující, a tak hledám další možnosti. Na základě svých zkušeností a poznatků jsem dospěla k závěru, že atopický ekzém dětí je obrazem rodiny – především maminky. Vím, že mnohé maminky tuto informaci nepřijmou, jelikož s ní nesouzní, neboť v ní vidí vlastní selhání, čemuž tak ovšem vůbec není. Každá maminka je se svým dítětem spojena astrální porodní šňůrou přibližně do sedmi let věku dítěte, což se individuálně liší. A právě v době odpojení dítěte od maminky lze spatřit „zázrak“ náhlého vymizení a odchodu atopického ekzému.

Zde bych ráda uvedla příklad z praxe.

Zavolala mi maminka, která se chtěla objednat na konzultaci se svým 6letým synem s atopickým ekzémem. Maminku jsme si vyslechla a krátce jsem si popovídala i s chlapečkem. Během rozhovoru mi přišla informace, že syn bude v přímém napojení na maminku ještě zhruba půl roku, po uplynutí této doby ekzém postupně odejde. Informaci jsem mamince předala a doporučila bylinné koupele a mazání / maminka žádala pouze o materiální hledisko /. Z reakce maminky bylo i po telefonu velmi snadno rozpoznatelné, že předané informace jsou pro ni nedostačující a „pochybné“. Rozloučily jsme se a já věděla, že nastane okamžik, kde se znovu uslyšíme. Za necelý rok mi paní zavolala a sdělila, že zhruba po 4 měsících ekzém synovi úplně vymizel a již se neobjevil.

To je jeden z mnoha příkladů, se kterými jsem měla tu čest se seznámit.

Pokud je maminka např. egocentrická stává se to, že veškeré vibrace přesouvá na slabší článek – na slabší konec – tedy na svoje dítě. Někteří čtenáři si již nyní uvědomují, že onemocnění dětí je vlastně onemocněním jejich maminek. Zdravá a šťastná maminka je nejcennějším darem a základem zdraví, štěstí a spokojenosti pro své děti.

Negativní emoce a myšlenky ovlivňují fyzické zdraví – pokud je maminka neumí zpracovat, přecházejí na její dítko.

Všeobecně můžeme říci, že příčinu atopického ekzému u dítěte je možno hledat v životě maminky a následně celé rodiny. Negativní emoce ženy v těhotenství mohou být prvotní příčinou projevu kožní vyrážky. Strach, stres, obavy, nevyřešené problémy mezi rodiči, nespokojenost, úzkost, vysoké pracovní nasazení, nenaplněné touhy maminky / rodičů – to je pouhý výčet toho, co přispívá k zatížení dítěte.

Pokud chce maminka svoje dítě vyléčit, musí nejprve vyléčit sebe samu. Konzultace tedy probíhají s maminkou dítěte, té pomáhám objevit příčinu vzniku atopického ekzému. Kód, kterým jsme příčinu spustili a zadali tak vzniknout ekzému, je možno kdykoliv zase vypnout. Příčinu si objevují maminky samy, seznámí se s ní, podívají se na ni z nadhledu, uvědomí si ji, pochopí ji, pojmenují ji a pustí ji.

Univerzální návod

Univerzální návod na léčbu atopického ekzému neexistuje. Příčina vzniku je u každého jiná  a co pomohlo jednomu, není cestou pro druhého. To platí i ve výběru mastiček, bylinných čajů, koupelí, diet, změny jídelníčku, potravinových doplňků apod.

Co je možno všeobecně doporučit, předávám.

Z hlediska hmotného – léčení fyzického těla, léčení symptomu.

Účinné koupele – ovesné otruby, bentonitový jíl, pupálkový olej, …

Mastičky – mangové máslo nerafinové, bambucké máslo nerafinované, sacha inchi olej, heřmánek modrý éterický olej. Velmi účinně pomáhá mast z lopuchu většího nebo konopná mast či olej, mast z měsíčku lékařského.

Bylinné čaje – doslova kouzelnou bylinkou je lípa, která posiluje organismus a také umí vyhánět z těla jakékoliv záněty. Lipový čaj je dětem možno pravidelně podávat.

Jídelníček – není třeba příliš upravovat, stačí omezit cukry, čokoládu, bílou mouku a snažit se z jídelníčku postupně odstranit mléko, mléčné výrobky / především jogurty /. Při dnešní nabídce alternativních produktů je to velmi snadné.

Homeopatika – při podávání homeopatik je potřebné, aby dítě dostalo informaci, co „kytičkové kuličky“ umí – tedy vyléčí kůži. Homeopatika podáváme pod jazyk, necháme zcela rozpustit. Půl hodiny před podáním a půl hodiny po podání nepijeme, nejíme.

Univerzálně lze doporučit Mercurius Solubilis 15CH.

Z hlediska nehmotného – léčení příčiny.

Podstatou je nalezení příčiny. Známe symptom – projev atopického ekzému, známe všechny možné materiální projevy, které mohou buď ekzém spouštět, udržovat nebo zhoršovat. Nezodpověděná otázka však stále zní „co pomůže“?

Velmi často pozoruji, že maminky, které se objednají na konzultaci, jsou vtaženy do „začarovaného kruhu“ a nechtějí nebo se obávají z něho vystoupit. Mým úkolem je, ukázat jim cestu, na které samy objeví širší souvislosti zdraví a nemoci.

Příčina vzniku může být uložena v nedávné, ale i hodně vzdálené minulosti. Uvedu několik emocí, které mohou být spouštěčem atopického ekzému u dětí /maminka-dítě/. Nejčastější příčinou, kterou objevuji u většiny maminek je jejich podhodnocená sebeláska, zpravidla však zcela chybějící sebeláska. Sebelásku vyjádříme jako láskyplný, vyrovnaný a milující vztah sám k sobě. Se sebeláskou přichází důvěra v sebe, sebepoznání, síla vlastního rozhodnutí. Druhou nejčastější příčinou jsou emoce – neprojevené, odmítané, potlačené, nezpracované. A do třetice je třeba jmenovat strach – jakýkoliv, z čehokoliv.

Citlivější a intuitivnější maminky si mohou se svými dětmi o atopickém ekzému popovídat. Maminka by měla dítěti vysvětlit, že si odteď bude svoje „dospělácké problémy“ řešit sama nebo s tatínkem, že je to tak v pořádku a není to nic, co by nějak narušilo láskyplný život. Dítku řekneme, že si přejeme, aby odteď mělo „krásný život“, bez starostí, trápení či přemýšlení o tom, co maminku nebo tatínka rmoutí. U malých dětí se jen na dítko napojíme a informaci mu předáme „v duchu“.

Svět je krásný. Je jen na nás, jaký ho chceme vidět.

Autor: Ing. Šárka Jalčová, www.tvorivy-svet.cz

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Ing. Šárka Jalčová 4 Články
Jsem tím, kým chci být… A stejně tak, jak je rozmanitý Život, je rozmanitá i moje bytost. Věřím tomu, že každá mince má tři strany, a právě ta třetí strana je mi přirozená. Třetí strana mince je hranou, která se kutálí po povrchu, je vše obsahující – zahrnuje rub i líc. Jsem Tvůrcem svého Života, vím, kdo jsem i kam jdu. Mým největším učitelem se stal můj syn, který ve mně probudil dávno zapomenuté. Věřím, že Poznání, které se mi v Životě dostalo, je právě díky němu. Do mého Života začal proudit Život – Příroda mi otevřela tajná dvířka, kterými jsem s pokorou a vděčností prošla. Zaměstnání je mým smyslem Života – milovaný e-shop s přírodními produkty je mojí srdeční záležitostí, bylinky míchám pro léčení těla i mysli, obrazy Mandal kreslím dle životní cesty klientů, krystaly a polodrahokamy jsou mými pomocníky k otevírání lidských srdcí a rozpomenutí Duše, k navrácení fyzického i emočního zdraví naslouchám a informace předávám, aromaterapií očišťuji prostor, tělo i mysl. Pro někoho mohu být matkou, ženou, dcerou, sestrou, milenkou, …pro jiného průvodkyní Životem, bylinářkou, ladičem těla i Duše, kreslířkou i podnikatelkou… Nechť pro každého jsem tím, kým být mám. www.tvorivy-svet.cz

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář