Netradiční průvodce očkováním

Netradiční průvodce očkováním

Asi jako každý homeopat se čím dál častěji setkávám s dotazy klientů, jestli mají sebe nebo své děti nechat očkovat, nebo raději neočkovat. Je to velmi kontroverzní a důležité téma, a proto stojí za to se mu věnovat obsáhleji.

Tímto článkem se chci zaměřit na konkrétní informace spíše než na jakoukoliv kritiku okování jako takového. Nemůžu a ani nechci popřít naléhavost a původní myšlenku, která ke vzniku očkování vedla, a která ve své době jistě zachránila nejeden život a zdraví. Nicméně časy se mění, lidské vědomí také a nové době je třeba přizpůsobit i použité nástroje.

Jak se tedy v dnešní době rozhodnout?
Všem, kteří si nejsou jisti, která cesta je pro ně ta správná, v prvé řadě doporučuji to, co jsem udělala sama, a to:

Zjistěte si co možná nejvíce informací týkajících se daného tématu, a ne pouze propagaci a lobby farmaceutických firem. I rozhodnutí, že za sebe necháte rozhodovat druhé, je vaše zodpovědnost. Očkování je pro lidský a obzvláště nezralý dětský organismus velká zátěž a je třeba k němu přistupovat zodpovědně.

Pár základních informací o vakcínách a očkování

Co je vakcína a jaké je její skutečné složení?

Zjednodušeně řečeno – je to koktejl cizorodých upravených antigenů, v doprovodu chemikálií, toxinů, kontaminujících látek, cizí DNA, virů a bakterií. Vstupuje do těla nepřirozenou cestou, obchází přirozené bariéry proti toxinům (sliznice a játra) a všechny její složky se mohou dostat do krevního oběhu a do mozku, zejména u kojence bez funkční hematoencefalické bariéry.

Zdroj: MUDr. Ludmila Eleková – citováno z knihy Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba. Ludmila Eleková je lékařka, jež dříve jako praktický lékař očkování velmi doporučovala a obhajovala, než došlo k post-vakcinačnímu poškození jejího vlastního dítěte. Potom začala pátrat hlouběji, až se z ní stal jeden z největších odborníků v oblasti očkování u nás.

Netradiční průvodce očkováním 2

Nežádoucí účinky po očkování

Podíváme-li se podrobněji na odvrácenou stranu očkování – tedy z pohledu nežádoucích účinků, zjistíme, že vakcíny škodí dvěma hlavními mechanismy – toxicitou a účinkem na imunitní systém. Projevy vážnějších nežádoucích účinků po očkování (postvakcinačních syndromů) budou tedy převážně neurologické a zasahující imunitní systém (alergie, autoimunita a snížená imunita). Tyto jsou pak velmi variabilní. Některé se projeví téměř okamžitě, některé až po měsících od očkování. Proto se souvislost s očkováním velmi těžko prokazuje.

Pojďme si položit pár zvídavých otázek

·       Jak je možné, že hliník z jídla, vody a okolního prostředí nám ničí mozky a způsobuje demenci a Alzheimerovu chorobu (jak uvádí spousta laických článků i odborných publikací) a hliník obsažený ve vakcínách, který se aplikuje přímo do svalu, a tedy i případně do krevního oběhu, je naprosto bezpečný, a co víc, i pro pár měsíční miminko? Zřejmě bude ve hře množství, ale pozastavil se někdo nad způsobem vpravení do těla?

·       Jak je možné, že rtuť je jednou z nejjedovatějších látek (resp. kovů) na světě, ale zároveň je součástí některých doporučovaných nepovinných vakcín, které jsou vpravovány, jak bylo uvedeno výše, přímo do krevního oběhu?

Na obhajobu těchto vakcín se na oficiálních stránkách propagující očkování vakciny.cz píše: Není rtuť, jako rtuť https://www.vakciny.cz/myty-o-ockovani/vakciny-obsahuji-zivotu-nebezpecnou-rtut/. Což bychom měli chápat tak, že když dítěti aplikujeme do svalu vakcínu s etylrtutí, jde o žádoucí a naprosto bezpečnou záležitost (viz vakciny.cz). Zatímco když sní chleba z mouky ošetřené fungicidem s metylrtutí, dost možná zemře? Stejně jako 459 osob, které pozřely chleba upečeného z této mouky. Dalších 6 530 z 50 000 lidí muselo být hospitalizováno. Jde o jednu z nejhorších otrav rtutí, která se odehrála na přelomu 1971-72 v Iráku (zdroj: https://arnika.org/historie-otrav-rtuti).

·       Už jste někdy slyšeli, že by si některá maminka stěžovala, že do určité doby měla doma úplně zdravé dítě a najednou, jako mávnutím kouzelného proutku je její dítě pořád nemocné? Každé jeho prochladnutí pak končí antibiotiky a následným paragrafem. Nebo do určité doby byl vývoj dítěte „tabulkový“, vše probíhalo, jak má, a najednou se ve vývoji zastavilo, mělo potíže s kontaktem, komunikací, spánkem, motorikou, nebo záhadnými křečemi, atonií anebo se stalo dokonce autistické? Anebo dítěti vznikly náhle potíže (nejčastěji autoimunitního rázu), které ani nemohou být geneticky podložené, jak se nabízí, jelikož rodinné predispozice chybí? To jsou velmi cenné informace, které můžete získat, stejně jako ty oficiální.

Zkrátka a dobře, otázek na téma pro a proti očkování je více než dost, stejně jako zdrojů informací.

Oficiální seznam nežádoucích účinků podléhajících hlášení na SÚKL (Státní ústav pro kontrolu léčiv):

Netradiční průvodce očkováním 1

Je dobré znát, jak vypadá postvakcinační zánět mozku (encefalitida) – závažný nežádoucí účinek způsobený očkováním:
·       Akutní nástup horečky a extrémní bolest hlavy projevující se u dětí encefalitickým pláčem (který je pro rodiče nezapomenutelný). Nejde tedy o bolístku způsobenou píchnutím jehly („včeličky“) jak je rodičům často vysvětlováno, ale o zánět mozku s otokem, projevující se nepředstavitelnou bolestí. Může dojít i k vyklenutí dosud neuzavřené fontanely.

·       Zmatenost nebo jiná porucha vědomí.

·       Ztuhlá šíje, bolest v šíji, nemožnost předklonit hlavu. U malých dětí se to může projevovat jako ztuhlé tělíčko a zaklánění hlavy dozadu. Prohýbání se do luku. Pro dítě nebude možné v tomto stavu schoulení se do klubíčka.

Tento odstavec sem vkládám proto, že spousta rodičů takto vakcinací postižených dětí vůbec netušilo, že jejich dítko nepláče proto, že ho bolí zadeček od vpichu, ale právě prodělává závažný zánět mozku s otokem, který je zároveň součástí oficiálního seznamu nežádoucích účinků očkování v kolonce: encefalitida a encefalomyelitida viz výše. Stejně tak, jako následující odstavec encefalopatie.

Jak vypadá postvakcinační encefalopatie (porucha mozku)?

·       Neurologické poruchy – narušení hrubé nebo jemné motoriky, rovnováhy, koordinace pohybů – dítě často padá a zakopává. Změna svalového tonu – dítě zůstane lidově řečeno jako hadrová panenka.

·       Křeče, tiky, epilepsie. Mimovolné záškuby svalstva. Nystagmus – rychlé nedobrovolné pohyby očí. Třes. Neklidné ruce.

·       Poruchy chování – agresivita, výbuchy vzteku, výrazná hyperaktivita, nebo naopak letargie nebo snížená úroveň vědomí, neschopnost pochopit pravidla, opakované stereotypní chování (např. kývavý pohyb zády proti opěradlu). Ztráta očního kontaktu, neschopnost znovu-navázat vztah k rodičům, sourozencům…

Netradiční průvodce očkováním 3·       Poruchy dýchání (apnoické pauzy), příjmu potravy, výrazné poruchy spánku. Stává se to často u miminek očkovaných během 3. měsíce věku. Mezi 2.-4. měsícem se totiž vytváří a stabilizuje spánkový rytmus, biorytmy a mozkové vlny. Jakékoliv závažné narušení tohoto přirozeného vývoje např. přídatnými látkami ve vakcínách jako je hliník, zbytky rtuti a jiné stimulanty a konzervanty, jež jsou součástí vakcín, mohou tyto funkce poškodit.

·       Různé poruchy učení – dyslexie, dyspraxie, dyskalkulie atp.

·       Kombinace uvedených symptomů.

V následujícím odstavci uvádím informace, které poskytuji svým klientům, aby případné očkování probíhalo s co možná nejmenším rizikem možných následků:

Tipy, jak očkovat bezpečněji

Pokud se dítko narodilo předčasně, císařským řezem anebo došlo k velmi těžkému porodu, mělo by se očkování zahájit podstatně později než přirozeně narozené dítě. Pokud vykazuje odchylky od normálního vývoje, tak očkujte tehdy, až se plně uzdraví.

·       Neočkujte v novorozeneckém věku. Nezralý imunitní systém novorozeňat není dostatečně vystavěný na tak obrovskou zátěž. Rizika vždy převyšují jakýkoliv prospěch vakcín.

·       Je nutné, aby bylo dítě před jakýmkoliv očkováním v úplném pořádku a zdravé. Pokud dítě není zdravé, NESMÍ SE OČKOVAT!!! Toto základní pravidlo a kontraindikace se musí vždy dodržet, pakliže se mají eliminovat nežádoucí účinky po očkování. Dodržujte minimální dobu alespoň měsíc od proběhlé akutní nemoci bez příznaků. Kontraindikací je i nemoc v rodině (sourozenec, rodiče atd.), jelikož dítě může být v bezpříznakové inkubační době. Očkovací kalendář platí pro zdravé děti!!!

·       Neočkujte v období zvýšeného stresu a zátěží – např. růst zubů, nástup do jesliček, odstavování od kojení, narození sourozence, rodinné problémy, odloučení od matky atp. Jakýkoliv stres a oslabení imunitního systému je kontraindikací.

·       Odložte očkování minimálně do 6 měsíců věku. Nejlépe až na konec prvního roku života. Dvouměsíční miminko není schopné tvořit dost protilátek, a tak by vakcínu dostalo zbytečně.

·       Před očkováním je třeba zajistit dostatečný příjem vitamínu C, vitamínu D a esenciálních mastných omega 3 kyselin (přesné dávkování dle: Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba I. – MUDr. Ludmila Eleková, str. 106).

·       VAKCÍNY NIKDY NEKOMBINUJTE!!! Podání více vakcín najednou několikanásobně zvyšuje riziko vážných nežádoucích účinků.

Netradiční průvodce očkováním 4

Článek na téma najdete ZDE: Autismus po 3. dávce vakcín infanrix Hexa a Prevenar

·       Odstup mezi vakcínami rozšiřte alespoň na 2 měsíce. Lépe déle.

·       Očkování lze homeopaticky ošetřit léky Apis Mellifica – jež nejvíce odpovídá akutní i encefalopatické reakci s horečkou, otokem, neklidem nebo apatií a neutišitelným pláčem. Používám také homeopatické léky z potencovaných vakcín. Např. Hexavelent Vacc. (Infanrix Hexa Vaccine 6 in 1 – lékárna Helios Homeopathy, Tunbridge Wells, Great Britain).

·       Následky po očkování lze eliminovat i pomocí biorezonančního přistroje BICOM. Před a co nejdříve po očkování.

·       Pokud je silná reakce v místě vpichu nezapomeňte chladit a ledovat.

·       Reakci nepotlačujte chemickými léky obzvlášť pak paracetamolem (paralen)!!! V případě nutnosti použijte lék Ibuprofen, má také svoje nežádoucí účinky, ale z hlediska poškození po očkování je méně škodlivý než paracetamol. Paracetamol pouze potlačuje reakci těla na očkování. Podávání paracetamolu po očkování může zvýšit riziko autismu. (Případové studie viz. Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba I. a II. – MUDr. Ludmila Eleková). Ohledně bezpečnosti užívání paracetamolu u dětí existují vážné obavy.

·       Pokud dojde k chronickému zhoršení zdravotního stavu dítěte po očkování, dál neočkujte, dokud se zdravotní stav dítěte nezlepší. Jde o dočasnou kontraindikaci dalšího očkování, na kterou máte nárok. Dítě, které mělo patologickou reakci na vakcínu, i jeho sourozenci by měli mít nárok na individuální přístup.

·       Dítě po očkování sledujte a zaznamenejte si každou neobvyklou reakci. Neobvyklá reakce je taková, která přesahuje mírnou horečku bez neobvyklého pláče, otok a zarudnutí v místě vpichu cca do 5 cm. Změny nálady, které odezní do druhého dne. Trvejte na tom, aby každá neobvyklá reakce byla zaznamenána do zdravotní dokumentace, popř. nahlášena na SÚKL (Státní úřad pro kontrolu léčiv).

·       Čtěte si příbalové letáky a chtějte vědět víc.

Upozornění

Pokud chcete podáváním vitamínů a mastných kyselin zabránit nežádoucím účinkům (zejména autoimunitním), současně snižujete imunitní odpověď na vakcínu. Tělo na ni pak reaguje jako na toxin, nikoliv jako imunitní podnět. Není možné nechat plně rozvinout imunitní reakci (tvorbu protilátek) a současně omezit nežádoucí účinky. Zkrátka si musíte vybrat, z čeho máte menší strach.

Závěr

Všechny informace (včetně těch mých) si porovnejte s vlastním rozumem, intuicí a se zkušeností, nejlépe z blízkého okolí. Buďte zvídaví.

Můj názor na očkování zformovaly zkušenosti s mými klienty a jejich dětmi, studium dostupných zdrojů, případových studií mých kolegů a vlastní selský rozum. Já sama za sebe budu nesmírně ráda, když mi moje otázky nějaký skutečný odborník na tuto tématiku zodpoví a pochybnosti jednou pro vždy vyvrátí. A pak budu s radostí a klidným srdcem očkování všem vřele doporučovat.

A tak připomínám pouze to, co už padlo na začátku: Zjišťujte a ptejte se, dokud vám bude seriózně odpovězeno.

Zdroje:

  • Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. – Varovné signály očkování
  • Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. – Očkování – otázky a odpovědi
  • Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. – Přemůžeme autismus?
  • MUDr. Ludmila Eleková – Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba I., II (Knihovnička Meduňky)
  • Neil Z. Miller – Co možná nevíte o očkování (Šokující poznatky o vakcínách)
  • www.rizikaockovani.cz
  • Téma Paracetamol: www.zdravotnickydenik.cz – Užívání paracetamolu v těhotenství možná zvyšuje riziko autismu dětí

Autorka: Lenka Jurášková

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

 

Lenka Jurášková 2 Články
Věnuji se způsobům, jak lze uchopit zdraví do svých rukou. Pracuji s vědomou konstituční homeopatií, se sny a konstelačními technikami. Spolupracujeme s lékaři, maséry a ostatními terapeuty, aby těch léků nemuselo být tak zatraceně moc. Dívám se na svět trochu jinak, a to obráceně. Realitu jako takovou vnímám pouze jako otisk neboli manifestaci našeho vnitřního světa. Pokud tedy chceme změnit cokoliv v naší hmotné realitě (zdraví, vztahy atp.), musíme se nejdřív zabrousit pod povrch, do svého podvědomí – do místa, kde se rodí myšlenky a v tomto prostoru pracovat. A vnějšími léky jako homeopatiky, Bachovými esencemi, Moravskými květy, Schüsslerovými solemi atd. pouze podpořit celý proces, který se tím stává vědomý a plně v našich rukou. info@kulicka.com

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář