Vše, co vidíš ve mně, jsi ty

 

Vše, co vidíš ve mně, jsi ty

A Vše, co vidím v tobě, jsem já, respektive moje mysl, která se promítá do okolního světa.

Pokud pochopíme celý obsah tohoto sdělení, osvobodíme se od vzájemných projekcí, posuzování a hodnocení, přestaneme vést vnitřní boj s realitou a zastavíme hromadění podvědomé i vědomé agrese.

Lidská mysl je jako oko, které samo sebe nevidí. Zároveň však můžeme svůj vnitřní svět poznávat skrze svět vnější, který je pouze odrazem toho, co se děje v nás. Nejdříve přichází myšlenka, potom její realizace. Jenže myšlenek je mnoho a naše podvědomí je jako velký kontejner s velkou setrvačností.

Proto, pokud máme dobrou karmu z minulých životů, můžeme mít v zásobě mnoho dobrých dojmů a dlouho prosperovat, aniž by to mělo následky. Lidé, kteří vidí kolem sebe nespravedlnost v tom, že bohatým zlodějům se vede dobře a chudým, poctivým lidem, zle, však vidí ve skutečnosti jen špičku ledovce.

Naše duše má tendence střídat život duchovní a světský. Takže jednou se můžeme narodit do chudých podmínek a celý život se zabývat duchovním rozvojem a v tom následujícím budeme čerpat z plodů své práce a narodíme se do bohaté rodiny, kde nás okouzlí hmotné bohatství a pocit moci.

V tomto období však dochází k velkému urychlení dopadu příčin a následků. V tomto životě máme šanci vytvořit rovnováhu mezi duchovním a materiálním. Proto se lidstvo očišťuje, ať už dobrovolně, nebo nevědomě, skrze nemoci, neštěstí a smrt.

Vše, co vidíš ve mně, jsi ty 1

Naše karma, nahromaděné dojmy v podvědomí, nás dohání. Vše se zrychluje a zesiluje. Pokud máme nevypořádané vztahy sami se sebou nebo s druhými, začíná to být citelně znát. Již dlouho nebudeme moci utíkat sami před sebou.

Všímám si poměrně často, čemu věnuji svou energii. A zjišťuji, že když se na něco ve svém nitru zaměřím, odpověď z vnějšího světa na sebe nenechá dlouho čekat. Pro někoho je to výhoda, pro jiného to může mít neblahé následky.

Míra kolektivní agresivity dosahuje kritické hranice, a proto je dobré se od této agresivity očistit dobrovolně, než přijdou vynucené následky. To je také důvod, proč jsou lidé nyní tolik ve stresu, a proč se i jemným a citlivým lidem uvolňuje z podvědomí nahromaděný hněv a agrese.

Pečlivě zkoumám každou situaci, ve které se mě dotýkají vnější jevy. Pokud bych v sobě cokoliv odsuzovala, okamžitě dostávám zpětnou vazbu z okolí. Také jsem si vědomá toho, že když se mi nelíbí nějaký člověk, nebo jeho způsoby, je to můj problém, můj problém s vlastním posuzováním.

Svět je takový, jakým ho chceme vidět. Pokud v sobě hromadíme odsudky vůči lidem, přikládáme pod vlastní kotel. Najdeme-li mír ve vlastních srdcích, pak se teprve začne měnit i naše okolí. Nemůžeme čekat, že to bude naopak. Vše, co vidíme kolem sebe, je náš úhel pohledu. A vše, co vidí ostatní ve mně, je jejich.
Přeji vám krásný den plný míru.

Autor: Tara Radka Svobodová

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Tara Radka Svobodová 10 Článků
Jsem intuitivní žena, matka, partnerka, umělkyně a inspirátorka, svobodná duše. Osobním rozvojem se zabývám dvacet let. Získala jsem schopnost intuitivního vhledu do skrytých souvislostí a zákoutí lidské duše, zkušenost s překračováním hranic komfortní zóny, konfrontace se svým nitrem a zažitými vzorci chování, prožitky bezčasovosti a jednoty s přírodou a se vším živým. Ve své práci používám techniky práce s tělem a dechem, metodu voice dialogu, přepisu limbického otisku, prvky gestalt terapie, aromaterapie, šamanské techniky a tarotové symboly. www.moje-vztahy.cz, radka@moje-vztahy.cz

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář