Vznikl Ústav pro nemedicínské terapie

Vznikl Ústav pro nemedicínské terapie

V České republice dosud scházel prostor pro výzkum a prezentaci práce všech oborů CAM (komplementární a alternativní medicíny) jako celku, tedy oborů nemedicínských terapií.

Nově vzniklý Ústav pro nemedicínské terapie (dále jen Ústav) si klade za cíl mimo jiné tuto mezeru zaplnit: https://www.upnt.cz/cs/o-nas. Bude sloužit bez rozdílu všem oborům CAM. Na jeho stránkách již nyní najdete mnoho relevantních ověřených informací z této oblasti.

Práce Ústavu bude také směřovat k lepší komunikaci s medicínou, založenou na důkazech (EBM – Evidence-based Medicine), s cílem zvýšit informovanost všech zúčastněných stran. Například tak, aby lékař, který se u svých pacientů v praxi setká s obory CAM, měl možnost získat adekvátní informace. Tak, jak je dnes běžné v zahraničí, kde jsou obory CAM přednášeny i na některých univerzitách. Informace najdete zejména v sekci:

Jednou z nejbližších aktivit ústavu bude spolupořadatelství celoevropské akce s názvem KONGRES CAM 2020 PRAHA, který bude konán pod záštitou hlavního města Prahy. Jeho hlavním cílem je vytvořit celoevropskou platformu CAM 2020 Praha jako jednotný informační prostor pro komunikaci nejenom napříč obory CAM. Akce je předjednána s významnou částí evropských svazů, například:

  • EUAA (Evropská asociace pro ájurvédu)
  • ANME (Asociace pro přírodní medicínu v Evropě)
  • Platforma pro evropskou politiku v oblasti veřejného zdraví při Evropské komisi
  • ISCMR (Mezinárodní společnost pro výzkum komplementární medicíny) včetně APPG (Nadstranické parlamentní skupiny) při britském parlamentu

O možné podpoře WHO bylo jednáno v Ženevě. Věc je zatím v jednání.

Tisková konference k tomuto tématu je plánována na konec ledna nebo začátek února.

Kontakt:

Ústav pro nemedicínské terapie, z.ú.
Soukenická 21, 110 00 Praha 1
e-mail: info@upnt.cz
www.upnt.cz

Převzato z: www.ceskenoviny.cz
Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Články uveřejňované v magazínu Kulatý svět pocházejí ze dvou zdrojů: Články vlastní, redakční, autorské, které píší redaktoři nebo naši partneři pro magazín Kulatý svět. Texty jsou duševním vlastnictvím každého autora, proto je volně publikují kdekoliv dle jejich uvážení. Tyto články jsou označeny tagem Originální článek. Tvůrci článků mohou mít uvedenou svoji charakteristiku v odkazu Autoři. Články převzaté z webových stránek, sociálních sítí apod. Vždy uvádíme autora a zdroj textu.

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář