Petice za odstranění diskriminace dětí v přístupu do kolektivů v rámci povinného očkování

Petice za odstranění diskriminace dětí v přístupu do kolektivů v rámci povinného očkování
Spolek Rozalio žádá umožnit navštěvovat školky všem dětem v Petici

Poslanecká sněmovna opět po čtyřech letech projednává zákon o ochraně veřejného zdraví, který mj. upravuje přístup dětí do mateřských škol, škol v přírodě a zotavovacích akcí. Bohužel i tentokrát novela v oblasti očkování upřednostňuje represi před komunikací a individuálním přístupem, i když je zřejmé, že tento tvrdý přístup je nefunkční a nezvyšuje důvěru v očkování. Rozalio proto iniciuje petici, kterou požaduje ukončit nesmyslnou diskriminaci dětí – žádá umožnit navštěvovat školky všem dětem, a také, aby všichni spolužáci bez ohledu na očkování mohli spolu jezdit na školu v přírodě nebo tábor. Děti jsou nyní rukojmím systému, napravme tento stav!

Od roku 2001 je řádně neočkovaným dětem zakázán vstup do všech předškolních zařízení. Tato změna proběhla bez zjevných důvodů i bez dostatečné argumentace. Nejvýrazněji se tato sankce dotýká dětí, které nejsou doočkovány ze zdravotních důvodů. Pro přijetí do školky se totiž podle zákona za jedinou výjimku považuje trvalá kontraindikace, ale tu lékaři téměř nevystavují.

Kdo je Rozalio

Rozalio je spolek rodičů, kteří usilují o dobrovolný systém očkování s dostatečnou informovaností.

http://www.rozalio.cz/o-nas/kdo-jsme-a-co-delame

Petice za odstranění diskriminace dětí v přístupu do kolektivů v rámci povinného očkování je přístupná ZDE.

Oblasti očkování se průběžně věnuje mnoho webů, ta Rozalio sleduje a na aktuální články upozorňuje na svých stránkách.

Výstižně některá „kontroverzní“ témata i z oblasti očkování pojmenovává např. magazín ProtiProud:

Je to tu zase, jako každý podzim: Všichni se máme dát očkovat proti chřipce. Milióny dolarů do reklamy na ruskou ruletu. Výzkumy, o nichž se mlčí. Zničující vakcína. Jsou jiné cesty k ochraně. Zdraví patří nám! 

Obchod s falešnou nadějí: Mýty kolem očkování proti chřipce. Skutečná choroba je mnohem nebezpečnější. Profesorka, která se nebojí říkat pravdu. Jakou nemoc bychom v zimě měli vítat s oteřenou náručí? 

Záhada: Proč výzkumníci vakcín nechtějí být očkováni? Chcete si píchnout pár prasečích virů? Rtuť se dále pumpuje do kojenců. Vakcína proti chřipce: Brutální experiment na lidech. Vědecký konsensus je lež

Dalšími weby za pomyslnou českou hranicí k tématu jsou:

www.slobodavockovani.sk

www.whale.to

www.naturalnews.com

Tématiku rovněž velice podrobně zpracovává Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. Zde je několik videí:

Zdroj: www.rozalio.cz, https://e-petice.cz, www.protiproud.cz, www.youtube.com

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Články uveřejňované v magazínu Kulatý svět pocházejí ze dvou zdrojů: Články vlastní, redakční, autorské, které píší redaktoři nebo naši partneři pro magazín Kulatý svět. Texty jsou duševním vlastnictvím každého autora, proto je volně publikují kdekoliv dle jejich uvážení. Tyto články jsou označeny tagem Originální článek. Tvůrci článků mohou mít uvedenou svoji charakteristiku v odkazu Autoři. Články převzaté z webových stránek, sociálních sítí apod. Vždy uvádíme autora a zdroj textu.

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář