Nelékařská homeopatie je legální

Homeopatie je legální

Dne 19. září 2019 rozšířený senát Nejvyššího správního soudu v Brně vydal rozsudek ve věci čj. 2 As 122/2017-73, ve kterém shledal, že nelékařská homeopatie je legální.

„Je právem občanů jako svobodných jedinců pokusit se řešit své zdravotní obtíže i metodami, které podle aktuálních vědeckých poznatků žádné účinky nemají, pokud nejsou uváděni v omyl o tom, že by se jednalo o zdravotní službu podle zákona o zdravotních službách. Stát jim nemá bránit v hledání jejich štěstí, ačkoliv se může domnívat, že se jedná o cestu neefektivní,” uvedl soudce zpravodaj Petr Mikeš.

Více ve článcích:

Rozšířený senát NSS: nelékařská homeopatie je legální

Stát nemůže lidem bránit v hledání štěstí u homeopatů, rozhodl soud

Zdroj: https://zdravotnickepravo.info/, https://www.novinky.cz

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Články uveřejňované v magazínu Kulatý svět pocházejí ze dvou zdrojů: Články vlastní, redakční, autorské, které píší redaktoři nebo naši partneři pro magazín Kulatý svět. Texty jsou duševním vlastnictvím každého autora, proto je volně publikují kdekoliv dle jejich uvážení. Tyto články jsou označeny tagem Originální článek. Tvůrci článků mohou mít uvedenou svoji charakteristiku v odkazu Autoři. Články převzaté z webových stránek, sociálních sítí apod. Vždy uvádíme autora a zdroj textu.

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář