Zážitek blízký opuštění fyzického těla

Zážitek blízký opuštění fyzického těla

Pro zájemce o astrální cestování mám zážitek, o který se chci podělit. Přečetl jsem několik knih na toto téma, ale příliš mě nezaujaly. Teprve když jsem narazil na knihu Roberta Monroa – Daleké cesty, tak můj zájem o tuto oblast rázem zastínil všechno ostatní a stal se mým hnacím motorem v touze po poznání. Robert Monroe v knize popisuje z vlastní zkušenosti, jak docházelo ke spontánním mimotělesným zážitkům, popisuje jejich průběh a návraty do fyzického těla.

To že astrálně cestujeme nevědomě je běžné, a děje se to u většiny lidí každou noc. Zájemcům o tento obor jde ale o to abychom hmotné tělo opouštěli vědomě, a pamatovali si, co se v tom stavu dělo. A právě o to mi šlo a moje cesta se ubírala tímto směrem.

Zúčastnil jsem se semináře, který využíval poznatků z výzkumu pana Monroa a kde jsem získal kromě návodu jak na to, také velkého pomocníka ve formě audio nahrávek Hemi-Sync®, z nichž některé byly vyvinuty právě za účelem astrálního cestování. Večer jsem uléhal na podlahu se sluchátky na uších a při poslechu meditační hudby nebo samotných signálů Hemi-Sync® jsem prováděl doporučená cvičení. Praktikoval jsem nácvik metody opuštění fyzického těla téměř každý den asi po dobu 1 roku. Přesto že můj zápal pro věc byl veliký, tak asi po roce začal můj zájem polevovat a postupně jsem s cvičeními skončil.

A potom se to stalo. Sice můj zážitek nebyl ani zdaleka takový jako zážitky Roberta Monroe, ale přesto to bylo něco na co člověk jen tak nezapomene, něco, co se v našem každodenním životě normálně nevyskytuje. Ležel jsem v posteli a spal jsem. Něco mě probudilo, nebo spíše jen uvedlo do stavu vědomí příznivého pro tyto zážitky a tehdy jsem to „viděl“ asi ne očima spíše jsem to vnímal nějak jinak, ale viděl jsem, že je moje jemnohmotné tělo prohnuté jako luk, zrovna docházelo k odpoutání astrálního těla od těla fyzického a hlava a nohy byly už z těla venku, střední část jemnohmotného těla byla ještě v těle fyzickém. Uvědomil jsem si, že konečně dochází k tomu oč jsem usiloval. Napadlo mě, že tomu procesu pomůžu, a tak jsem sebou mrsknul, abych se z hmotného těla uvolnil, ale tím jsem naopak všechno zkazil a těla do sebe zapadla zpět. Přitom se ozvalo kovové cvaknutí jako když slyšíte zvuk, kdy o sebe cvaknou dvě železa.

Později když jsem o zážitku přemýšlel a znovu si ho přehrával v mysli, tak jsem si uvědomil, že ono kovové cvaknutí už jsem slyšel a tehdy jsem nevěděl co to bylo. Zažil jsem to při jednom zdřímnutí po obědě. Nejspíš to znáte, ležíte, už už se zdá že usnete a najednou sebou škubnete a je po spánku. Takže bylo to přesně v takové situaci, jen to kovové cvaknutí tam bylo navíc. Je možné že cvaknutí je slyšet jen když je vědomí v nějakém stavu kdy tyto zvuky vnímá, ale od té doby už vím, že to souvisí s tím, když jemnohmotné tělo zapadne zpět do těla fyzického.

Robert Monroe se snažil odhalit proč u něho dochází k těmto spontánním opuštění fyzického těla a došel k poznání, že u něj tyto zážitky spouštěla věžička ve tvaru pyramidy, pod kterou měl lůžko. Snažil se nějakým způsobem zpřístupnit oblast astrálního cestování i pro ostatní lidi a za tím účelem založil v roce 1985 The Monroe Institute, coby neziskové výzkumné zařízení a vzdělávací středisko, které se věnuje předpokladu, že soustředěné vědomí obsahuje všechna řešení na otázky lidské existence a že osobní zkušenost s takovými stavy poskytuje cosi hodnotného.

V Monroe Institute zkoumali účinky různých typů zvuku na lidské vědomí, včetně stavu spánku. Tento výzkum mozkových vln vedl k výsledkům, kdy byla vyvinuta audio technologie Hemi-Sync®. S touto technologií pak byly vyvinuty nahrávky pro soustředění pozornosti, zvládání stresu, prohloubení meditace, zlepšení spánku a zvládání bolesti, možnost vstoupit do změněných stavů vědomí a speciální nahrávky umožňují nácvik stavu mysli pro mimotělesnou zkušenost a zážitek opuštění těla.

Podstatou metody Hemi-Sync® je vyslat do levého a pravého ucha rozdílné audio signály, které když se v mozku spojí tak výsledkem je vyladění celého mozku do stavu známého jako synchronizace mozkových hemisfér. V tomto stavu levá a pravá mozková hemisféra pracují společně v synchronním stavu, a produkují zaostřenou koherentní mysl, což je optimální stav pro zlepšení lidského jednání.

Autor: Jiří Spáčil

Provozovatel e-shopu: www.hemi-sync.cz

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Články uveřejňované v magazínu Kulatý svět pocházejí ze dvou zdrojů: Články vlastní, redakční, autorské, které píší redaktoři nebo naši partneři pro magazín Kulatý svět. Texty jsou duševním vlastnictvím každého autora, proto je volně publikují kdekoliv dle jejich uvážení. Tyto články jsou označeny tagem Originální článek. Tvůrci článků mohou mít uvedenou svoji charakteristiku v odkazu Autoři. Články převzaté z webových stránek, sociálních sítí apod. Vždy uvádíme autora a zdroj textu.

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář