Dopis miminka

Krásný dopis miminka

S naším spánkem je to jako na houpačce. Jednou nahoru, jednou dolů. Mrzí mě, že zatím nedokážu přijít na to, jak si náš spánek představuješ. Kolik hodin je pro tebe málo a kolik moc? Nevyznám se v čase. Zatím se prostě budím, když tě necítím u sebe nebo když mě něco trápí.

Vím, že už si nemůžeš pamatovat, jaké to bylo, když jsi byla miminko. Pamatuješ si ale ještě, jaké to bylo, když jsi najednou z osmi hodin spánku spala jen dvě tři hodiny v kuse a někdy méně? Jak těžké pro tvé tělo bylo se s tím vypořádat? Stejně těžké je pro mě spát najednou celou noc bez toho, abych se napil nebo najedl, bez toho, abych cítil tvou přítomnost, abych slyšel tvůj hlas, abych věděl, že jsem v bezpečí.

Mé smysly vnímají každý den nové chutě i vůně. A moje tělo vnímá i různé pocity. Cítím, když jsi nervózní, cítím, když se trápíš i když jsi nejistá. Tak rád bych ti pomohl. Zatím to však neumím jinak než tím, že chci ležet u tvého srdce a slyšet jej. Bije tak krásně rytmicky. Často i přes tvé nejisté pocity, které ještě nechápu.

CHCI POZNAT TVŮJ SVĚT

Jsi to nejkrásnější, co jsem kdy viděl. I když si zrovna nestihneš učesat vlasy nebo chodíš po bytě celý den v pyžamu. Máš tu nejhezčí vůni ze všech, přestože jsi kvůli mně už třetí den nestihla jít do sprchy. Ve tvém náručí se cítím, jako by mě chránil celý svět.

Nekladu si podmínky své lásky k tobě ani po tobě nechci, abys byla dokonalá. Miluji tě, i když se na mě zlobíš, miluji tě, i když se na tebe zlobím já.

Nepotřebuji, abys mi věnovala sto procent svého času. Chci poznat tvůj svět. Vezmi mě s sebou na místa, která máš ráda. Ukaž mi věci, které ráda děláš. Ukaž mi, jak funguje naše rodina, naše zvyky, jídlo i tradice. Chci to vše s tebou poznávat. Potřebuji tě, abych jednou sebevědomě vykročil do života sám.

NEJSEM MANIPULÁTOR, JEN SI NĚKDY NEROZUMÍME

Vážně nemám v plánu tě trápit a zničit tě únavou. Možná to tak někdy nevypadá, ale také toužím po dobrém kvalitním odpočinku. Někdy mi to ale nejde kvůli bolestem, o kterých ti zatím neumím říct. Jindy pro mě kvalitní spánek znamená prostě něco zcela jiného než pro tebe. Pozoruji a učím se od tebe. Postupně se naše spánkové představy jistě setkají. Je to lety ověřená praxe. Našeptává mi to tak příroda. Prosím, netlač na mě. Nenechávej mě v té tmě samotného, když pláču.

Miluj mě prosím takového, jaký jsem. Obejmi mě a přijmi mě. Pro mě jsi to nejcennější, co mám, už od chvíle, co jsem v bříšku poprvé uslyšel tvůj hlas.

Autor:  Lenka Medvecová

Zdroj: www.prosimspinkej.cz

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Články uveřejňované v magazínu Kulatý svět pocházejí ze dvou zdrojů: Články vlastní, redakční, autorské, které píší redaktoři nebo naši partneři pro magazín Kulatý svět. Texty jsou duševním vlastnictvím každého autora, proto je volně publikují kdekoliv dle jejich uvážení. Tyto články jsou označeny tagem Originální článek. Tvůrci článků mohou mít uvedenou svoji charakteristiku v odkazu Autoři. Články převzaté z webových stránek, sociálních sítí apod. Vždy uvádíme autora a zdroj textu.

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář