Jak si vzpomenout na minulé životy

Chcete si zkusit vzpomenout na své minulé životy?

Byli jste v minulém životě astronautem? Pionýrem? Herečkou, nebo královnou? Chtěli byste to zjistit? Objevování minulých životů je zábava. Je to snadné, uvolňující a nepotřebujete k tomu žádného hollywoodského terapeuta. V tomto článku se dozvíte, jak si během chvíle vzpomenout na své minulé životy.

1

Připravte si místnost. Zajistěte, aby v místnosti byla příjemná teplota – ani zima, ani teplo. Zatáhněte závěsy, vypněte televizi i rádio, vypněte si telefon a pokud máte generátor bílého hluku, zapněte si ho tak nahlas, abyste vyrušili všechny zvuky zvenčí. Zkuste následující nastavení:

Bílý hluk – zní jako televize zapnutá na stand-by.

Hnědý hluk – připomíná zvuk oceánu v dálce.

2

Uvolněte mysl a najděte si nějaké klidné místo. Posaďte se, nebo si lehněte v temné místnosti a zajistěte, že budete sami a nikdo vás nebude rušit. Vyberte si dobu, kdy se budete cítit příjemně a klidně a nebudete unavení. Když budete mít hlad, nebo když vám v hlavě bude stále dokola hrát nějaká písnička, nebudete schopni se soustředit.

3

Uvolněte tělo. Lehněte si na postel, nebo si sedněte do křesla a několik minut se uvolňujte, abyste se připravili na objevnou cestu.

4

Připravte se. Zavřete oči a udělejte si pohodlí. Lehněte si na záda, paže položte vedle sebe a představujte si, jak se koupete v ochranném světle:

Představujte si, že všude kolem vás je bílé světlo. Vnímejte ho okem své mysli, pozorujte, jak vám ozařuje chodidla, nohy, kolena, stehna, trup, paže, krk, obličej a celou hlavu. Toto bílé světlo vás ochrání před negativními vlivy. Představuje lásku, vřelost a osvícení a poskytne vám ochranný obal, který zabrání tomu, aby se vám stalo něco zlého.

Představujte si světlo uvnitř své mysli. Pociťujte jeho vřelost a nechejte ho, aby zaplavilo celé vaše tělo. Opakujte si následující slova: „Vdechuji silnou ochrannou energii. Tato energie okolo mě buduje ochrannou auru, která mě za každých okolností ochrání před vším špatným.“

Zopakujte si tato slova pětkrát za sebou na pět nadechnutí. Potom se zaměřte na vizualizaci a cítění této energie a snažte se vnímat ji barevněji a silněji. Vyberte si další barvu, která vás napadne a opakujte tento postup, dokud nebudete připraveni na další krok.

5

Vydejte se na cestu. Představte si sami sebe v dlouhé chodbě, na jejímž konci jsou velké dveře. Měli byste tyto dveře vidět před sebou co nejdetailněji.

Vaše chodba může být zlatá a filigránová, nebo gotická, jako například v nějaké katedrále. Může být celá z drahých kamenů, nebo může být dřevěná a připomínat les – je jen na vás, co si budete představovat.

Ať už bude vaše chodba vypadat jakkoli, měli byste ji používat při každém hledání minulých životů. Představujte si tuto chodbu v očekávání toho, co najdete na jejím konci. Až dojdete ke dveřím a vezmete za kliku, objevíte svůj minulý život.

6

Projděte svou chodbou. Každý krok, který uděláte, by měl být vědomý a kontrolovaný. Dívejte se na to, jak šlapete nohama po zemi a představujte si každý detail vaší cesty k velkým dveřím – vůni chodby, zvuky okolí, barvu světla, nebo „vůni“ toho, co je okolo vás.

Až dojdete na konec a budete mít pocit, že jste připraveni, vezměte za kliku. Dívejte se sami na sebe, jak otvíráte dveře, pociťujte chlad a texturu kliky a zvuk otvíracího mechanismu. Až se dveře uvolní, zhluboka se nadechněte a jemně je otevřete.

7

Vítejte ve svém minulém životě. Akceptujte to první, co na druhé straně dveří uvidíte a důvěřujte tomu, že jde o něco z vašich minulých životů.

Může to být něco tak abstraktního, jako například žlutá barva, nebo něco tak konkrétního, jak obraz milovaného dítěte ve vaší náruči. Vše, co uvidíte, berte jako základ, na kterém budete moci stavět a pociťujte to všemi smysly. Podržte si tento obraz v hlavě a otevřete se jemu. Přijměte vše, co vám vaše mysl nabídne.

Možná zjistíte, že se ze žluté barvy stane žlutý koberec. Až dojdete dále ve svých vizích, možná zjistíte, že jde o slunce, které svítí na koberec. Později si možná uvědomíte, že jde o koberec v londýnském bytě… a tak dále.

Je možné, že v tuto chvíli budete pochybovat, ale můžete si být jistí, že se vám právě vynořují vzpomínky z minulých životů.

8

Mějte trpělivost. Pokud nevidíte vůbec nic, vzpomeňte si na něco, co vás vždy bavilo, například na nějaký váš koníček, nebo na oblíbené místo. Můžete se zeptat sami sebe, proč máte tuto věc tak rádi. Je možné, že jde o pozůstatek z vašeho minulého života.

Pokud stále nic nevidíte, zkuste metodu s botou: podívejte se dolů na své nohy a vyberte si první pár bot, který vám přijde na mysl. Možná uvidíte sandály a uvědomíte si, že máte na sobě tuniku. Možná uvidíte černé lodičky na vysokém podpatku a uvědomíte si, že na sobě máte dlouhé večerní šaty.

Pokud sami sebe uvidíte v krásném domě s krásnou ženou a nebudete vědět, jak jste se tam dostali, omylem jste sklouzli do písně Talking Heads. Usmějte se pokračujte v objevování.

Až si na něco vzpomenete, i když to bude jen pár bot, a budete si jistí tím, že na tmo něco je, můžete příští meditaci zahájit v tomto bodě. Každé další sezení začínejte něčím, co jste již viděli a postupujte vždy od známého k neznámému.

9

Akceptujte to, co uvidíte. Možná se vám bude zdát, že si tyto obrazy vymýšlíte. Někdy to tak skutečně bude, ale musíte si uvědomit, že jde o součást procesu vzpomínání na minulé životy.

Tyto vize mají ve svém jádru téměř vždy trochu pravdy. Poznáte to jistě až když za sebou budete mít spoustu meditací o minulých životech a začnete vnímat vzorce a detaily, které se opakují stále dokola.

Mezitím musíte věřit tomu, že vše, co vidíte, je pravda – když tomu věřit nebudete, nikam se nedostanete. Vaše analytická mysl sestřelí každou vaši vzpomínku jako produkt přebujelé fantazie.

10

Vraťte se do přítomnosti. Pokud se nechcete zbavit nějaké nepříjemné vzpomínky, většinou vám dojde energie a vrátíte se zpět do přítomnosti sami od sebe. Zjistíte, že se obrazy přestaly vynořovat, nebo vaši analytickou mysl podráždilo něco, co jste viděli… a jste zpět. Nebudete mít jinou možnost než otevřít oči.

Pokud se to nestane a vy budete připraveni se vrátit do přítomnosti, představte si ty samé dveře, kterými jste do minulého života vešli. Otevřete je a vraťte se zpět svojí chodbou. Řekněte si, že až dojdete k místu, ze kterého jste vyrazili, budete se cítit příjemně a svěže a vzpomínky z minulých životů si budete pamatovat naprosto detailně a jasně.

Zdroj: www.wikihow.cz

Staňte se partnery magazínu Kulatý svět, přidejte se k autorům. Kontaktujte naši redakci.

Články uveřejňované v magazínu Kulatý svět pocházejí ze dvou zdrojů: Články vlastní, redakční, autorské, které píší redaktoři nebo naši partneři pro magazín Kulatý svět. Texty jsou duševním vlastnictvím každého autora, proto je volně publikují kdekoliv dle jejich uvážení. Tyto články jsou označeny tagem Originální článek. Tvůrci článků mohou mít uvedenou svoji charakteristiku v odkazu Autoři. Články převzaté z webových stránek, sociálních sítí apod. Vždy uvádíme autora a zdroj textu.

Buďte první, kdo přidá komentář

Napište komentář